Semakan Keputusan Rayuan MRSM 2012

Semakan Keputusan Rayuan MRSM

Semakan keputusan rayuan MRSM 2012 sudah boleh dibuat mulai semalam 22 Feb 2012. Bagi adik-adik yang membuat rayuan untuk ambilan kedua Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) ke Tingkatan 1 dan 4 sebelum ini, bolehlah menyemak keputusan masing-masing secara atas talian (online). Perkara ini umumkan sendiri oleh Mara melalui portal rasminya di http://www.mara.gov.my . Berikut saya kongsikan pautan link untuk adik-adik membuat semakan.

Untuk membuat semakan sila layari aplikasi semakan pada pautan dibawah

Semakan Rayuan Kemasukan Ke Tingkatan 1 MRSM 2012

(masukkan nombor surat beranak atau nombor kad pengenalan atau angka giliran UPSR)

Semakan Rayuan Kemasukan Ke Tingkatan 4 MRSM 2012

( masukkan nombor kad pengenalan pemohon )

Maklumat lanjut Keputusan Rayuan MRSM

Sebarang pertanyaan dan maklumat tambahan mengenai keputusan ambilan kedua ini boleh diperolehi dengan menghubungi MRSM yang ditawarkan atau Bahagian Pendidikan dan Latihan (Pendidikan Menengah) MARA di talian 03-2690 3765 / 03-2613 4509 / 03-2613 4513.

Malaysia Kini

Hi Malaysia Kini adalah Admistrator di webberita.com, dan SEO Warrior + Social Manager di forblogger.net news portal. Malaysia Kini juga adalah salah seorang Repoter dan Writter daripada lainnya. Organisasi kami ditegah menyebelahi mana² organisasi politik dan lainnya, hanya sekadar menyiarkan berita secara neutral dari pelbagai kategori.

2 thoughts on “Semakan Keputusan Rayuan MRSM

  1. Saya tidak dapat membuat permohonan secara online kerana tidak menjumpai link ke ‘rayuan online’ . Saya menghubungi pihak mara dan mereka menyatakan boleh menghantar secara manual iaitu surat rayuan.
    Saya telah membuat permohonan rayuan dengan menghantarnya sendiri ke MARA bahagian pendidikan menengah di tingkat 19.
    Tetapi bila saya menyemak keputusan rayuan di internet, maklumat yang saya perolehi menyatakan bahawa , ‘tiada permohonan’ .

    Bagaimana saya hendak mengetahui status permohonan saya untuk anak saya yang dibuat secara manual?
    Untuk pengetahuan, sebelum ini memang saya ada membuat permohonan ke mara secara online dan keputusan utk 1st batch tidak berjaya.

  2. Nasib anak saya sama seperti anak Saidatul akma.Apabila disemak keputusan rayuan MRSM tkt 1, tidak ada permohonan rayuan secara online seperti rakan-rakannya yang lain tertera di laman sesawang tersebut.Bagaimana perkara ini boleh berlaku? Adakah anak saya tidak layak membuat rayuan? Sedangkan anak saya telah menduduki ujian pemilihan pada bulan Disember yang lalu. Diharap mendapat jawapan yang sewajarnya daripada pihak berkenaan.TQ.

Leave a Reply