Gaji Baru SSM 2012

Gaji baru SSM 2012 heh!! Tangga jadual draft sifir kiraan gaji baru SSM 2012 kini membuat penjawat awam mula berasa lega semula selepas isu SBPA lepas.

Sebelum ini kami forblogger telah mengambil jadual dari site lain, memandangkan baru menyedari banyak kelemahan dan kesalahan kami telah mengubah suai ianya atas draft sendiri yang telah dirangka oleh seorang pegawai kerajaan dari syeksen kewangan. Gambaran jadual yang lepas telah pun di hapuskan kerana ternyata banyak kesalahan. So mari lihat kenaikan gaji tahunan masing² dari tangga dan mengikut gred. (Arahan penting : anda juga diminta untuk menyemak dan kira gaji selebihnya, sebab kami tidak memberikan selengkap nya ini kerana seperti gaji gred 17 tangga gajinya banyak dan berjela. Selain itu jika ada kesalahan sedikit itu biasa, mohon anda menyemaknya lebih telus. Perlu juga diingatkan matriks sebenar jadual kenaikan gaji baru SSM belum dikeluarkan oleh JPA, sekiranya kami mendapati ianya telah pun release insyallah kami akan kongsikan disini: dibawah hanya gambaran kiraan mengikut format tahun 2007 – gambaran tidak semestinya tepat).

Gaji Baru SSM 2012

Banyak juga kenaikan pendapatan ni kan. Manakala Bagi detail gaji baru SSM 2012 mengikut gred kami sediakan dibawah.

Jadual Gaji Baru SSM 2012

Jadual gaji baru SSM 2012 ini telah di rangka oleh seorang pegawai kerajaan yang berkhidmat di syeksen kewangan. Dalam jadual gaji baru 2012 ini kami hanya menyediakan tangga kenaikan gaji dari gred n17, W17, 44, 48 dan 52.

Namun demikian bagi gred 17 kami hanya mendraftkan hingga T8 memandangkan tangga gaji gred 17 tertalu banyak.

Arahan penting : anda juga diminta untuk menyemak dan kira gaji selebihnya, sebab kami tidak memberikan selengkap nya ini kerana seperti gaji gred 17 tangga gajinya banyak dan berjela. Selain itu jika ada kesalahan sedikit itu biasa, mohon anda menyemaknya lebih telus. Perlu juga diingatkan matriks sebenar jadual kenaikan gaji baru SSM belum dikeluarkan oleh JPA, sekiranya kami mendapati ianya telah pun release insyallah kami akan kongsikan disini : dibawah hanya gambaran kiraan mengikut format tahun 2007 – gambaran tidak semestinya tepat

Jadual Gaji Baru SSM Gred N17 : 2012

Jadual Gaji Baru SSM Gred N17 2012

Jadual Kenaikan Gaji Baru SSM Gred W17 : 2012

Jadual Kenaikan Gaji Baru SSM Gred W17

 

Tangga Gaji SSM Gred 44 : 2012

Tangga Gaji SSM Gred 44 2012

Sifir Gaji SSM Gred 52 : Baru 2012

Sifir Gaji Baru SSM Gred 52 2011

Pekeliling Kiraan Gaji Baru SSM 2012 -JPA UPDATE TERBARU

Sila klik link Pekeliling Kiraan Gaji Baru SSM 2012 – JPA ini untuk melihat yang sebenar. Kiraan ramalan  jadual tangga gaji matriks gaji sudah berakhir. Kami dari forblogger sangat bebesar hati dengan respon para penjawat awam yang perihatin di komen bawah entri ini.

Malaysia Kini

Hi Malaysia Kini adalah Admistrator di webberita.com, dan SEO Warrior + Social Manager di forblogger.net news portal. Malaysia Kini juga adalah salah seorang Repoter dan Writter daripada lainnya. Organisasi kami ditegah menyebelahi mana² organisasi politik dan lainnya, hanya sekadar menyiarkan berita secara neutral dari pelbagai kategori.

117 thoughts on “Gaji Baru SSM 2012

    1. Biasa la tu bro. Susah nak puaskan hati sume org. kang buat ini, disitu x kena.. Buat itu di sini lak tak kena. x buat dua2 semua x kena. So biarlah mencuba try n repair mcm skang n pikir kebaikan dan yg lain tu cukup la kot, timbulkan la rasa syukur. Keje lain x mcm ni, dorg harus bersyukur dah.

  1. Jadual yang disediakan di atas masih belum sempurna kenaikan tangga gaji antara t1 dan t2 mengikut kenaikan lama sekarang kenaikan telah meningkat jadi ini harus diambil kira juga

  2. tangga gaji adalah ikut kenaikan.mcm ni…bl kita mula je keje ngan gomen…kita di T1..tahun berikutnya akan ke T2,T3…dan seterusnya.klu di tahun 2011 kita T4 tahun 2012 tgk la kat T5…utk nak tau kenaikan kita yg terbaru ni lak…tgk gaji terakhir Disember 2011.kalau keje gomen mti faham ni…

  3. tuan, camner plak ngan orang yang gajinya P2 atau P3. Adakah akan muncul sistem gaji sebaris? so yang p2/p3 gi mana plak untuk dihampirkan.
    but..tq utk gambaran asas 13% nih.

    1. knp spi nak ckp BODOH?dorg bkn xtau kira gaji…dorg hanya tny utk dapat kepastian sbb pelbagai andaian yg timbul.sedangkan org yg keje nya wat gaji pun perlukan pekeliling untuk kira gaji…x salah kan klu mereka bertanya…

    2. xde orang pandai dalam dunia nie.. bodoh boleh d ajar xpe.. Jangan bodoh tp buat2 pandai kan? Lagi ‘bodoh’ kalau orang yang kurang pandai tu suke cakap orang lain bodoh.

  4. yg pasti kenaikan tahunan utk

    gred 16 -RM80
    gred 17 – RM95
    ?
    ?
    gred 44 -RM250
    gred 48 -RM270
    Gred 52 – RM290
    Gred 54 -RM320

    cara kira senang jer ..kita mulakan dgn gaji T1 anda.pstu darab ngan 1.13. pastu utk gaji t2, tambah jer dgn jumlah kenaikan tahunan seperti di atas. tambah semula utk gaji t3 dan seterusnya.begitulah matriks gaji anda.
    harap maklum

  5. bodoh betul la siapa yang buat analisis ini. cuba lihat analisis yang pertama, T10, RM2509.90, NAIK 13% SEBANYAK RM326.29=RM2836.19…Takat tu je btul…..RM2836.19 adalah gaji pada 01.01.2012….jika anda dapat KGT pada bulan julai contohnya…anda akan dapat KGT sebanyak RM225 tu pada julai 2012, jadi julai 2012 gaji anda akan jadi RM3061.19…bukan pada 2013 baru dapat rm3061.19….nasihat saya, kalau u takde kena mengena dengan JPA, jangan buat spekulasi yang merungsingkan…

    1. Assalamualaikum bro.. Maaf la pasal garajah GAMBARAN jadual Gaji Baru SSM ini di ambil dari site lain. Boleh baca abis artikel ni. Dan awal² lagi sudah mention ini adalah gambaran ; bagi matriks sebenar belum lagi dikeluarkan JPA, tunggu lah JPA keluarkan matriks. Rasanya x salah jika publish ‘gambaran’ dan dah dinyatakan tggu matirks sebenar dari JPA? right?

    2. Anyway maaf sebab jadual sebelumnya kami telah ambil mengikut dari site/blog lain (ianya telah dipadam dan memang ternyata salah). oleh yang demikian pihak kami telah mendraft-kan jadual dgn kiraan betul dan sebenar di atas yang di rangka oleh pegawai kerajaan di syeksen kewangan juga. telahpun Update di atas, harap maklum dan terima kasih.

  6. Kiraan saya mcm ini, mengikut logik dan mengambil kira pengumuman PM sblm ni….. contohnya……gaji adalah
    ***rm820.38 –> rm870.29 (naik dulu mengikut SSM)
    ***rm870.29 + rm113.14 = rm983.43 (kiraan naik sebanyak 13%)
    ***rm983.43 bergerak jadi rm1050 = rm1050 inilah gaji sebenar ,gaji TERDEKAT jadual gaji minimun-maksimum dlm SBPA,kalau tak silap,kita akan pakai jadual gaji ini sbb kita kena ambil kira PM telah mengumumkan ada jadual gaji MIN-MAKS, bukannya jadual gaji matriks lagi…ini adalah kerana semua pengambilan baru N17 adalah pada gaji permulaan rm955.00 .
    jadi jika yang kenaikan pada bulan januari, kiraan dari pada RM1050.oo + rm95.00 KGT jadilah total RM1145.00
    Ada siapa berani bagi idea lagi pasal pengiraan LOGIKAL gaji baru ni?

    1. Nice 1 Elis… Terima kasih kerana memberi pandangan yang bernas dan boleh memulakan thread yang bagus sekali… :) kami menunggu juga pihak² yang arif tentang jadual gaji baru SSM ini mengikut idea masing². dah banyak dah komen tentangnya dari pelbagai pegawai gov juga : namun hampir semua juga tidak serupa. Oleh dekian dalam draft jadual (gambaran) di atas kita bincangkan yang mana paling hampir dan logik.

      terima kasih pandangan bijaksana semua, termia kasih komen yang bernas termia kasih kerana faham :) . Anyone lg bijak²sana dan baik peribadinya diluar sana? :D

  7. bila tengok betul-betul jadual ni macam ada kekeliruan. tangga gaji selama ni selali dan ikut tangga gaji je ….. Tp yang ni mcm ada 2 cara pula, tangga gaji dan ikut penambahan tahun ke tahun. mcm tak de jadual khas>> Rasa-rasa saya jadual yang betul hanya pada ruangan KGT 2012 tu untuk sifir gaji baru>>>pada pandangan saya saja.. keputusan betul tunggu jadual yang sebenar…

  8. betul tu. ini cuma artikel gambaran Sebab belum keluar lg yang sebenarnya kan :) . mmg ramai beri pandangan semua berbeza satu sama lain kiraan² masing :D . WORD plg betul; tunggu yg sebenar. :) thanks ye

    1. salam bro..apa2 pun aku respek hang…walaupun spekulasi..tapi ada juga gambaran sebelum tunggu dari JPA… jujurnya aku tak percaya pun 100%…yang benarnya tetap dari JPA… tak salah untuk buat tafsiran sendiri

      teruskan usaha ko…walaupun ada yang mengkritik…secara bijaksana atau tidak…secara berhalus atau mengunakan kata2 nista..jangan lemah semangat
      ..pada aku dalam internet/blog/FB/twitter bukan LESEN AGUNG untuk kita mengeluarkan kata2 yang tak sepatutnya…kan BUDI BAHASA BUDAYA KITA….

      tak begitu semua…tqvm….

      wsalam

      1. Wslm bro. thanks, ye bro sememangnya kena tunggu yg sebenar sudah release seperti arahan penting tu. Sememangnya tidak goyah mahupun sedikit dengan mentaliti sedekian sadara. Sebab saya pon sendiri dengan rendah dirinya dah maklumkan bahawa ini spekulasi dan hanya gambar dan nyata bukan yang sebenar. Malah saya sarankan tunggu yang sebenar, Sekiranya kami dapat alert yang sebenar DARI JPA (benar2 sahih) insyallah akan update di sini.

        Makluman saudara, terlalu ramai jg beri pendapat. namun tidak di publish sebab setiap seorang punya kiraan (semua bijaksana) tapi sesama mereka tiada seorang pun yg sama :D . Malahan ada juga yang seakan pandai mengira tapi tidak pandai membaca bahasa melayu kita. Ibarat Notes pada “arahan penting” tu x mampu di fahami. kurang pasti sama ada mereka boleh membaca atau tidak notes tu :

        “anda juga diminta untuk menyemak dan kira gaji selebihnya, sebab kami tidak memberikan selengkap nya ini kerana seperti gaji gred 17 tangga gajinya banyak dan berjela. Selain itu jika ada kesalahan sedikit itu biasa, mohon anda menyemaknya lebih telus. Perlu juga diingatkan matriks sebenar jadual kenaikan gaji baru SSM belum dikeluarkan oleh JPA, sekiranya kami mendapati ianya telah pun release insyallah kami akan kongsikan disini.”

        Macam² juga ragam ye hehe. thanks faizal :)

  9. sama sama kasih forblogger…..hehehhe… itu cuma pandangan saya sahaja… saya cuma mengambil logik pengumuman PM sebelum ini…iaitu “Struktur gaji SSM akan diubahsuai daripada Jadual Gaji Matriks kepada Jadual Gaji Minimum-Maksimum”.. so, senang cerita sambil menyedapkan hati yang luka :-), ikutlah kiraan saya tu… tak mungkin dia tak anjak gaji sebab N17 yg baru masuk pon dah 955.00 (ini telah di ‘upgrade’ kerana syarat kemasukan ikut kelayakan SPM telah diperketatkan….)
    Kepada uolss penjawat awam….tungguk saja lo…. diharap PM dapat menyelesaikan kekeliruan ini sebelum PRU13… kalau tidak, punoh!!!!!

  10. Sifir gaji baru bukan gitu. Kalau yang awak buat tu memang salah. Mcm manadgn gaji pemandu? kenaikan mereka kan below 40? govt tetap KGT 80-320.
    Sifir baru hendaklah di kira berdasar gaji basic satu2 jawatan x dgn 13% kemudian di genapkan menjadi 5 atau 10. sen tak gunapakai dah. kemua setelah dapat gaji basic atau dicampur jumla KGT yg ditetapkan. KGT boleh diambil apnduan dari SBPA. Tangga gaji akan berakhir pada 25 tangga manakal gred kenaikan pangkat hanya 15 tangga. setelah sifir selesai..gaji tuan yg sekarang x dgn 13% kemudia cari gaji yg hampir. So baru lah KGT kita yg ditetapkan akan sama bagi setiap gred.

    1. Terima kasih saudara. Sebab bukan saya yang buat. 1001 jenis kiraan dah di usulkan ni semua x sama format kiraan. Sekiranya ianya tidak betul xpe la sebab saya pon dah emntion kita tggu yang sebenar. ini cuma gambaran yg pihak kami publish. Malah saya bukan gov staff, just publish artikel apa yg terlintas di benak saya. Namun demikian kenytaan dukungan sudah diberikan kan :)

      Walaubagaimana sekalipun memandangan 1001 spekulasi dengan 1001 format kiraan yang berbeza di terima. Saya sendiri hanya percay dengan JADUAL GAJI BARU SSM YANG DI KELUARKAN OLEH JPA sahaja nanti. Kita tggu..

      Anyway bagus komen bro ni. boleh jadi rujukan readere di sini sebagai pandauan. tidak gitu? so thanks so much ye :)

      1. salam…saya nurhalimah….saya pnaerh mendapat surat tawaran dr kkm ni dgn menggunakan pos laju lagi bertarikh 13.08.2009….namun apabila saya baca surat tawaran tersebut, saya amat kecewa kerana temuduga sudah pun berlangsung pd tarikh 10.08.2009….di mana 3 hariyang lalu….di mana silapnya,saya merayu agar kkm senaraikan saya kembali saya sebagai calon temuduga di sabah,kerana saya dah dua tahun berturut2 saya isi jawatan ini namun tidak juga pnaerh di panggil…saya amat berharap dan merayu kepada kkm….tq…

  11. Sekadar mengisi masa lapang, saya suka menulis novel berdasarkan imaginasi2 liar, berikut adalah penulisan saya sekiranya Tuan/Puan sudi membaca.

    Terdapat dua kaedah pengiraan SSM yang diuar2kan iaitu:
    Kaedah 1 = gaji asas semasa * 13% kemudian ditambah KGT
    Kaedah 2 = HANYA mata gaji T1 tiap-tiap gred sahaja di kali 13% dan ditambah KGT

    Saya berpendapat gaji asas tahun semasa tidak boleh di kali 13% semata-mata.
    berikut analisis saya.

    • Contoh Gred J17
    • Mata gaji SSM sekarang :

    T1 843.06
    T2 894.49
    T3 945.92
    T4 997.35 dan seterusnya…

    Cadangan:

    • Gred J17 SSM baru – KGT – Contoh RM 120
    • Cadangan hanya gaji minimum T1 yang di darab 13%
    • Iaitu = RM 843.06 * 1.13 = RM 953
    • Tangga T yang lain ditambah KGT RM 120 seperti berikut:

    T1 953
    T2 1073
    T3 1193
    T4 1313 dan seterusnya…

    Case study, En A, B dan C di T2, T3 dan T4 masing masing.
    Kaedah 1

    Sekiranya En A mendarab gaji semasa beliau di T2 (894.49 * 1.13) = RM 1011
    T2 baru beliau ialah RM 1011
    T3 baru beliau pula ialah RM 1011 + 120 = RM 1131 dan seterusnya…

    Sekiranya En B mendarab gaji semasa beliau di T3 (945.92 * 1.13) = RM 1069
    T3 baru beliau hanya RM 1069
    T4 baru beliau pula RM 1069 + 120 = RM 1189

    Berdasar kes diatas, kelemahannya ialah walaupun En A dan En B berada di T3 yang sama, gaji mereka tidak sama. Malah T3 En A lebih tinggi dari En B. Sedangkan En B lebih senior dan akan pencen nanti pada gaji akhir yang tidak sama. Konsep ini boleh diterima sekiranya sistem gaji dianggap unik iaitu setiap PA ada T masing masing.

    Maka, prinsip pemindahan gaji yang lebih baik dicadangkan iaitu:
    Kaedah 2

    • En A berada pada T2 iaitu SSM Lama di T2 = RM 894.49

    o SSM Baru En A di T2 = RM 1073
    o SSM Baru En A di T3 = RM 1193

    • En B berada pada T3 iaitu SSM Lama di T3 = RM 945.92

    o SSM Baru En B di T3 = RM 1193
    o SSM Baru En B di T4 = RM 1313

    • En C berada pada T4 iaitu SSM Lama di T4 = RM 997.35

    o SSM Baru En C juga di T3 = RM 1193
    o SSM Baru En C di T4 = RM 1313

    894.49 –> 1073 – berdasarkan 13% dari gaji semasa – then rujuk kepada tangga gaji ssm terbaru
    945.92 –> 1193
    997.35 –> 1193
    En B dan En C berkongsi T4, oleh kerana En C lebih senior, maka En B dan C akan guna sistem braket seperti sbpa.
    merujuk kepada kaedah 2 ini, T3 (RM 1193) encik A lebih tinggi dari T3 (RM 1131) dari kaedah pertama.
    Kesimpulan Kaedah 2 lebih baik dari kaedah 1.
    Sekian, penulisan ini hanya imaginasi penulis semata-mata dan bukan rujukan rasmi. TQ.

    1. Respect!! Terbaik coretan ini PAR. satu lagi spekulasi dan format kiraan. Ini sangat bagus untuk di lihat reader disini ianya juga gambaran dan bukan rasmi tatkala menanti yg sebenar dari JPA relase. Appreciate it PAR, satu lagi rujukan. thanks :)

  12. Saya gred 29.
    Pandangan saya dalam ssm baru bergini,
    Gaji permulaan x 13%, kemudian KGT akan darab mengikut tangga yang diduduki sekarang. Contohnya gaji N17, RM820 x 13% = 107, jadi starting bagi N17 adalah RM 927. Sekiranya seorang pegawai N17 dalam T5, maka KGT RM95 x 4 tahun kenaikan (KGT) =RM 380. Maka pegawai ini akan menerima RM1307 bagi gajinya T5 pada 01.01.2012. Hanya cara ini yang boleh samakan gaji setiap orang pada tangga yang sama dan dalam gred yang sama.
    Walaubagaimanapun, ini andaian saya yang tidak masukan sebarang unsul jadual SBPA yang telah dibatalkan selain KGT. Saya amat sokong juga pandangan Elis yang hampirkan gaji terdekat mengikut jadual SBPA kerana cara ini juga boleh samakan gaji setiap orang pada tangga yang sama dan dalam gred yang sama.
    Komen saya tentang jadual di atas adalah tidak adil. Ini kerana setiap pegawai akan menerima gaji tidak sama bagi gred yang sama. Ini menguntungkan junior, cuba tengok N17 T1 akan menerima RM1212 pada T4nya manakala pegawai dalam T2 sekarang hanya dalam RM 1173 pada T4nya.
    TQ…

  13. Alaaa.. ikut tang mana pun gaji naik gak x kira banyak @ sikit.. Cuma cikgu2 gred DG29 or DG32 yg nak naik ke DG41 ler yg rugi.. Lam SBPA kenaikan dikira sbg kenaikan pangkat melalui Lembaga Kenaikan Pangkat Kementerian Pelajaran TAPI lam SSM kena melalui temuduga SPP yg SEMUA SEDIA MAKLUM ambil masa sampai setahun setengah baru settle.. kalo tak caya suruh Kementerian Pelajaran keluarkan list Nama 15 ribu Cikgu yg tak settle2 pertukaran skim gaji ke siswazah Dari DG29 or DG32 ke DG41.. emmmm..

  14. pandangan saya pula begini:

    katakan gaji T1 adalah RM1000.00
    selepas kenaikan 13% gaji di T1 menjadi 1130.00
    selepas itu jadual dibina berdasarkan T1 dicampur dengan KGT (katakan 100)…
    jadual terbina seperti berikut
    T1 1130
    T2 1230
    T3 1330
    T4 1430.
    bagi penetapan gaji pula… gaji semasa akan didarabkan dengan13% dan dilihat dalam jadual yang terbina dengan gaji paling hampir. sebagai contoh gaji semasa adalah 1200.. kemudian didarab dengan 13% hasilnya ialah 1356… jadi gaji terdekatnya adalah 1430 (berdasarkan jadual terbina di atas)… oleh itu gaji yang akan diterima untuk 2012 ialah sebanyak RM1530 (selepas ditambah dengan KGT 100).

    lepas ni minta tuan tanah umumkan pemenang bagi jadual gaji paling tepat @hampir tepat…ehhehe

  15. perghh… puas hati.. puas hati…. dr sbpa.. yg untung hnya org atasan.. ssm di naik taraf baru la bagus adil exit policy saksama wht eber la.. apa pun aku puas hati… J17 naik byk tuh.. klu nk bnding sbpa naik skit je… huhuhuuu 1460+13%(189)+120=1760(300 tu naik) hehehe… alhamdulillah… bole buat loan… hahahaha…

  16. jadual/sifir gaji yang anda pamerkan tidak tepat/salah. perkiraan anda berdasarkan gaji sebelum pelarasan zaman pak lah. apa-apa pun TK di atas usaha anda.

    1. Ya sangat betul tu saudara : ianya sememangnya tidak lagi yang benar. Pihak kami dan kita sama² nantikan jadual gaji ssm dari pihak JPA nanti. Rasanya dah tak lama… Bila saya tanya yang draft-kan mmg katanya dia guna cara kira masa zaman Pak Lah. Xpe la saya dah mention siap² agar org tggu yg sebenar dari JPA dan ini tidak semestinya betul. bagaimana pon saudara diharap merujuk juga komen disini : sebab banyak format yg lebih hampir menurut mereka. Sama² ye :)

  17. Asalamualaikumw m..wb….

    Tuan/puan,

    Jangan silap. PM hanya umumkan kenaikan 13%. Tapi dia tak cakap dari mana? Jadi untuk keadaan samarata WIN-WIN, kerajaan – pekerja, maka kenaikan ini adalah berdasarkan pada P1T1, contohnya Jika anda N17 berada di P1T8, kenaikan gaji anda adalah :

    13% daripaa P1T1 = 106.65
    Dengan itu gaji ssm anda yang baru ialah 1169.75 + 106.65 = 1276.40
    Jadi gaji baru anda bukan 13% daripada gaji sediada.

    Pengiraan ii saya agak aje la berpandukan kenaikan yang diberikan pada sebelum ini.
    Terima kasih

  18. alhamdulillah .. SBPA pun tak kisah SSM pun Tak kisah…. asalkan ada kenaikan
    klu tgk gaji org lain mmg lah tak puas hati , tapi sebab pikir balik setiap orang ada rezeki masing2.. yang tinggi2 tuh klu tolak2 pun pebelanjaan dier taraf hidup sama ajer … share your picture yer “forblogger”

  19. kenaiakan 13% tu pada P1T1 ….lain lain tangga tak perlu naikkan jugak …sekadar tambah KGT berdasarkan Tangga gaji …kalau 250 …so setiap tangga naik 250 .

    Gaji terhampir jugak tak boleh pakai ..sebab ianya masih skim yg sama …so kerajaan takboleh pinda P1T10 menjadi lebih rendah (katakan P1T5) sebab itu yg hampir macam dalam SBPA ….Dalam SBPA boleh dilakukan kerana ianya SKIM Yg BARU.

    Sekian terima kasih info/pembetulan tambahan dari komen saya.

  20. selalunya pelarasan gaji adalah bermula dari P1T1 agar semua orang mendapat pergerakan yang sama rata berdasarkan kedudukan T masing-masing.
    sya xsure kalu ada yang dah wat kira-kira dari P1T1 kat dlm blog ni.
    gred sya J17. So…

    P1T1 (rm843.06 x 13% = rm952.66) kemudian + KGT120 bagi setiap T berikutnya, sehinggalah sampai pada kedudukan ‘T semasa’ anda masing2.

    Bayangkan aku sekarang dah nak langgar dinding (P1T24) setelah pelarasan 13% dari P1T1 then + KGT120 bagi T berikutnya… gaji aku skarang rm2192.27 akan jadi rm3712.66. hahaha… kan best kalu formula camni… gaji camni la setaraf gaji k/tgn awam negara maju… kalu dh mcm ni… xda alasan ler nk wat job luar dah…silap2 claim OT pun xboleh dah…

    1. yg 13% drpd p1t1 utk tetapkan jadual gaji…heheheh..byk tu bro…kita yg dh keje ni 13% dr gaji pokok…ermm…gred 17 KGT 120 yerk…bkn 95???

  21. salam..thanks utk kire2 yg u buat nih..mmg ade tak berapa sama coz setiap jawatan walaupon gred yg sama tapi N,J,DG atau U akan bermula dari P1 T1 yg tak sama kan? so kalo ade org yg tak paham sgt tu tak perlulah melenting.. inikan cuma draft/gambaran..rase tak syok plak bodoh membodoh kan org kat public..tapikan ibu cume nk tanye..bole kirekan tak gaji utk org yg di P1T3 gred UD44 (GAJI skrg 3335.04), kenaikan tahunan pada 1/10 setiap tahun,tapi 1/10 /12 akan naik ke UD48…agak2 camane nk kire. ade mcm2 formula la kt atas tu..maaf kalo ibu myusahkn..

    1. Ibu Aina ni anggaran secara mudah,

      UD 44 = RM 3335.04 * 1.13 = RM 3769.00 ( dari 1/1/12 ke 1/10/12)
      UD 48 = RM 4431.54 * 1.13 = RM 5007.64 ( gaji 25/10/12)

      p/s: ni spekulasi saja, jgan percaya bulat2 tgu pakeliling…

  22. Cara pengiraan tidak berapa tepat sebagai contoh, gred 52 setelah dapat 13% pada p1t1 (4981.8 + 13% = 5628 (p1t1 -2012)) sepatutnya menjadi 5918.73 (pada 2013 p1t2 dengan KGT 290), iaitu tidak sama dengan p1t2 -2012 ( 5863.02 after 13% increase). Tidak adil. Saya rasa KGT aadalah berasaskan perbezaan gaji pada setiap tangga setelah di beri 13% kenaikan. Bagaimana pun jika diihat dengan teliti kenaikan gaji dari ssb ke ssm adalah lebih tinggi.

  23. iaitu KGT adalah perbezaan tangga gaji setelah diberi 13% kenaikan dan bukannya diberi secara berasingan. Sebagai contoh gaji pegawai gred 52 pada 2012 ialah rm 5628 (p1T1) dan akan menjadi rm 5863 (p1t2) pada 2013, dengan KGT = rm 234, dan rm 6097 (p1t3) pada 2014, KGT = 6097-5863=rm234. Perlu di ingat KGT ssm lama adalah besar pada tangga gaji yang lebih tinggi. Fikirkanlah

  24. salam…. camner yer nak kira kalau dah p3 dah 14 tahun….. cth p3 t 14…. sama ke dengan p1 t 14,,,,, kalau ia dfikiranya dari p1t1…. tq

  25. tgok pd jadual gaji tu..kiraan 13% mmg la btol…95 utk KGT jugak btol..tp..cuba tgok btol2..x de kesinambungan antara t1 dn t2 dn seterusnya..

  26. rasanya maksud beliau ialah bukan dari P1T1 sahaja:

    13% (P1T1) + KGT1 ……….. P1Tn
    13% (P2T1) + KGT2 ……….. P2Tn
    13% (P3T1) + KGT3 ……….. P3Tn

    13% harus dikira dari Tangga 1 (T1) bagi setiap Peringkat (P)
    KGT juga harus berbeza mengikut peringkat (P)
    JPA harus juga melihat dua perkara ini sebelum release pekeliling:
    i) T yang sama
    ii) T gaji mati terakhir.

    hahaha…

  27. Alhamdulillah… Naik lagi gaji kita… Marilah kita bekerja dgn lebih komited lagi. Kerja kita itu adalah ibadah. Disamping itu juga kita bekerja untuk dapat gaji… gaji itu rezeki… Apa yang penting ialah keberkatannya. Keberkatan itu datang dari keikhlasan dalam menjalankan tugas dan t/jawab… Jika tiada keberkatan… gaji banyak mana pun tak cukup…. sesak sentiasa……

    1. sama je. gaji basic tahun ini x 1.13 = gaji tahun ini selepas pelarasan 13%
      gaji basic tahun berikutnya x 1.13 = gaji tahun berikutnya selepas 13%
      kenaikan gaji tahunan = gaji tahun berikutnya selepas pelarasan 13% ditolak gaji tahun ini juga selepas pelarasan 13% .

  28. Salam… pada pendapat saya jadual gaji di atas kurang praktikal klu digunakan contoh N17 walaupun KGT di beri RM95.00 pada setiap tahun tapi gaji setiap tangga gaji berbeza.. mean klu 2012 P1t1 RM1022.03 dan bergerak P1t2 2013 RM1173.43 perbezaan tahunan adalah RM151.40 bukan RM95.00… dan klu jadual di atas digunakan mesti kene tukar jadual gaji pada setiap tahun.

    Pada pengumuman lalu PM ade menyatakan :
    1. SBPA dimansuhkan ( tiada istilah Junior sama gaji Senior)
    2. KGT masih kekal RM80-RM320

    Bermakna tangga gaji adalah mengikut keadaan sedia ada.. tanpa melihat gaji berhampiran. Pada pendapat saya seperti kawan2 lain tulis lebih senang klu buat macam nie

    Contoh : N17

    P1T1 = 820.38 x 13% = 820.38 + 106.64 = 927.02
    P1T2 = 927.02 + 95 = 1022.02
    P1T3 = 1022.02 + 95 = 1117.02
    P1T4 = 1117.02 + 95 = 1212.02
    P1T5 = 1212.02 + 95 = 1307.02
    P1T6 = 1307.02+ 95 = 1402.02
    dan seterusnya…..

    Pendapat saja…

    1. Bagai mana pula dengan pekerja yang berada pada p1t2 pada tahun ini dengan gaji rm870.29? Bila mendapat 13% kenaikan, maka gajinya menjadi rm983.43. Kalau pekerja p1t1 tahun ini naik gaji pada tahun depan dengan tangga p1t2 (rm 1022.02) maka marahlah pekerja p1t2 tahun ini marah kerana yang diterimanya kurang. saya pun marah kerana tidak adil.

    2. Setuju dgn care ni.. Bru logik.. 13% pd T1, dan + KGT utk dpt T2 dan seterusny.. Baru adil dan saksama.. Jd, sume tangga akn jadi selaras, n x akn berserabut walaupun duduk d tangga yg sme.. Begitu jgk kira utk P2 dan P3.. Automatik gaji akn jadi sama jika berada di tangga yang sama..

    3. Salam..8/6/2011 baru2 nie sy ada t/duga kat Kolej Sains Kesihatan Bskutu kat Kota Kinabalu,bila result tu keular.sy nervous actualy..n rsa x yakin pla.cuz ramai yg dtg intrvw aritu smua m’anggur.sy nie kira ada keja jgk tpi sektor swasta.adakah chances sy tipis.n kelayakan sy lbih tinggi dr yg dmnta.sy da 4 thun kja d sektor swasta nie,nk jgk mrasa keja GOMEN..x kisa kja tu rendah at least GOMEN..sy mmg plan nk cr keja lain dr yg lain.so mau luaskn pengalaman tu.rasa-nya sya layak ka keja sbg attendent kesihatan walaupun sy ada Diploma..?

  29. Besar kemungkinan hanya pelarasan gaji sebanyak 13% sahaja. KGT itu hanyalah perbezaan tangga gaji selepas diberi pelarasan 13% dan bukannya diberi berasingan.
    Contoh: gred x. ada 3 orang pekerja iaitu A, B dan C. KGT ssm lama rm80
    pekerja A Pekerja B Pekerja C
    Tangga gagi p1t1 p1t2 p1t3
    Gaji SSM lama 1000 1080 1160
    +13% SSM baru 1130 1220.4 1310.8
    KGT baru 90.4 90.4
    (perbezanaan tangagaji)

    Itu sahaja.

  30. Kalaulah KGT utk gred x tadi ditetapkan 100, pekerja A akan mendapat gaji sebanyak RM 1230 pada tahun berikutny iaitu p1t2. Ini tidak sama dengan gaji yang diterima oleh pekerja B pada tahun ini iaitu 1220.4 (p1t2). Tidak adil untuk pekerja B. Pendapat saya, gaji hanya mendapat pelarasan 13% sahaja. KGT (iaitu 90 -320) ini sebenarnya perbezaan setiap tangga gaji setelah diberi pelarasan. Jangan tertipu.

  31. kiraan tepat, tahniah tetapi apa pun kita kena tunggu jadual matrik yang sebenarnya dari JPA, walaubagaimanapun blogger ini telah memberi gambaran awal, terima kasih… (saya dari bahagian kewangan juga)

  32. korang ni pekara tu buat pening je heheheh ni contohnya:
    gaji lama
    KENIAKAN RM50
    T1=RM700
    T2=RM750
    T3=RM800
    T4=RM850
    T5=RM900
    T6=RM950
    T7=RM1000

    bila dah gaji baru akan jadi macam ni:
    13% KGT RM80
    T1=RM791
    T2=RM871
    T3=RM951
    T4=RM1031
    T5=RM1111
    T6=RM1191
    T7=RM1271

    SO GAJI SEKARANG T4 RM850 X13%=RM960.5 LEPAS TU BILA DIA PINDAH KE GAJI BARU DIA AMBIL YG TERDEKAT… SO TERDEKAT GAJI BARU ADALAH T4 RM1031 ANDA FAHAM TAK? ITU RAMALAN AKU JE KALAU SALAH MAAF… SEBAB GRED JAWATAN TIADA GAJI INDIVIDU.. DIA HANYA ADA 1 GAJI SAHAJA… ASMIN DIATAS ADALAH GAJI INDIVIDU BUKAN GAJI JAWATAN …

  33. Pada pendapat saya gambaran kaedah 1 dan 2 adalah salah. Macam mana pun kita masih dalam ssm jadi setiap gaji pergerakan tidak harus di kira pada gaji semasa + 13%. Jadi jangan lupa kita masih ada kenaikan tahunan. Jikalau kenaikan tahunan adalah sama maka baru boleh kira dari gaji semasa + 13%.

    Untuk makluman semua, kerana kenaikan tahunan yang telah meningkat jadi setiap gaji harus di kira dari awalan pergerakan gaji iaitu dari p1t1 dan bukannya dari gaji semasa. Oleh itu pada gaji awalan pada tangga 1 (t1) yang harus ditambah 13%, tangga berikutnya hanya ditambah dengan kenaikan tahunan.

    Kalau diambil kira kaedah 1 setiap gaji bagi setiap tangga di kiri dan menaik adalah berbeza jadi macam mana nak bayar gaji kalau dah berbeza. Struktur tangga gaji yang dibuat hanya satu untuk setiap pangkat dan bukannya beribu.

    Untuk kaedah 2 kita sedia maklum kita masih didalam sistem yang sama ssm jadi tak mungkin kita akan turun tangga.

    Ini adalah pendapat saya dan saya berharap pembaca boleh memahaminya. Oleh itu sama-sama lah kita tunggu keputusan dari jpa.

    1. kaedah dua tu saya setuju, dan memang patut turun T, kalau tak turun ke T terhampir, banyaklah duit kerajaan nak bayar gaji semua. sebab lonjakan gaji terlalu banyak.
      walau pun kita turun T tak bermaksud kita turun pangkat.
      contoh turun T10 ke T4 = kita masih banyak Tdi hadapan sebelum langgar tembok.

  34. ape la susahnye ek..gaji pokok p1t1 darab je le 13% pastu setiap tangga naikkan 95 kalu gred 17 le…kan senang kalu ghope tu..idak le pening2…dah darab2 tengok le mike tangga gaji yang mana contohnya teman tangga gaji ke 4 so tengok la gaji baru yang dah ditambah dengan 4 kgt so tau la bape gaji baru mike…idak ke senang ghope tu…

    1. tapi setiap yang diberi perlulah di nilai secara holistik dan analitik..
      bukankah kerajaan sendiri sentiasa mengalakkan PA supaya berfikir secara “critical thinking”..
      barulah dapat memupuk budaya kreatif dan inovatif.

      hehehehe…

  35. Terima kasih atas pandangan tuan-tuan/puan-puan sekelian… apa-apa pun kiraan penambahbaikan gaji SSM yang telah diumumkan oleh PM tempohari… perlu diambilkira bagi penjawat awam yang telah mencapai mata gaji maksima sebelum dibuat pembayaran permulaan gaji ssm yang baru.. difahamkan terdapat penjawat awam yang telah mencapai mata gaji maksima selama 5 tahun atau lebih… buat kiraan pembayaran selama 5 tahun maksima serta tunggakkan selama 5 tahun tersebut…. harap jpa ambil perhatian dan tindakan tentang perkara ini… pru 13 sudah semakin hampir…

    penjawat awam 2020

  36. assalamuaalaikum….aku qasa ada setengah2 pihak nie tak paham apa dia baca lepas tu tau taruh saja orang lain….kawan tu dah boh entry gaji nie kira ok la even tak sama ngan jpa…janji sedap ati bila tengok gaji tu banyak…aper2 pun tahnia la bro sbb bersusah payah draf skim gaji nie…tapi mana skim 41????

  37. Salam, pendapat eseh lah….JPA akan buat JGM SSM 2012 yang baru. Setiap tangga gaji akan beroleh kenaikan 13% dan beza kenaikan antara tangga gaji (KGT) mestilah mengikut ketetapan terbaru yang diumumkan tempoh hari. Contohnya Guru Gred SSM DGA32. Tangga gaji di P1 akan mengalami kenaikan sebanyak 13% dan beza antara tangga gaji atau dikenali KGT mestilah RM155 . Kalau guna sistem yang banyak didrafkan akan menyebabkan berlaku ketidakadilan bagi pegawai…kerana semua pegawai akan sampai ke satu-satu tangga gaji setelah berkhidmat dalam tempoh tertentu yang sama. Cuma tahun cukup tempoh sahaja yang tak sama. Jadi tidak adil jika dibandingkan situasi ini; seseorang pegawai yang telah berkhidmat selama 3 tahun di DGA32 pada tahun ini dengan seeorang pegawai yang akan genap 3 tahun DGA32 pada akan datang. Jadi saya rasa akan diwujudkan JGM SSM 2012 yang baru. Jika betul, pada Januari 2012(Konon2 belum lepas) semua akan rasa kenaikan 13% dan juga kenaikan tahunan…..namun kenaikan tahun pula perlu kira beza gaji antara tangga gaji selepas kenaikkan 13% tu. Jadi kalau beza dia 111.90 maka kena tambah 43.10 jer lah tuk genapkan kenaikkan 155 secara tahunan…sekadar membantu

  38. Salam saudara,

    Syabas kerana memperkenalkan thread yang cerdik di alam maya!

    Cuma saya musykil sikit. Melihat kepada kiraan/congakan di atas, saya tengok macam dah tak ada gaji mati/maksimum melainkan naik naik setiap tahun! Betul ke….?

    Saya dah berada pada tahap langgar dinding.

  39. siok dongar siok naik naik naik , esok lusa samo ajorr, khat takok lamo..bilo hargo barang mulai naek..hampehh..tapi siok khet atie sekojap jorr..tak poo lah..darie tak naik ;langsunng tu..hampeeh

  40. Nice threaded dan komen². semuanya salah…dah keluar dah pekeliling baru..KGT ikut asal masing2 bila dapat..yg betulnya..gaji 31.12.2011 x 13%…kalau KGt ko bulan januari, dapatlah sekali KGT tuh..contoh:

    Gaji 31.12.2011 = RM 1020.02
    KGT=Rm95(ikut bulan berapa dapat mcm SSM lama, contoh pergerakan bulan Januari)

    Jadi, RM 1020.02 x 13% = RM 132.60

    Gaji baru SSM 2012 adalah, RM 1020.02 + RM 132.60= RM 1152.62

    RM 1152.62 + KGT(Januari) RM 95 = RM 1247.62

    Kalau yg pergerakan bulan Januari, April, anda dapat bulan depan tunggakan dan pergerakan..yang mana bulan 7 dan bulan 10, harap bersabar dgn kenaikan gaji kawan2 anda dulu….

    1. siapa cakap salah, ramalan awal saya tentang perkara yang tak berlaku, telah berlaku.

      ……….Kalaulah KGT utk gred x tadi ditetapkan 100, pekerja A akan mendapat gaji sebanyak RM 1230 pada tahun berikutny iaitu p1t2. Ini tidak sama dengan gaji yang diterima oleh pekerja B pada tahun ini iaitu 1220.4 (p1t2). Tidak adil untuk pekerja B. …….

  41. rasa lucu baca komen yg membodohkan entry ni.. mcm la dia pdai sgt.. akhirnya bila pekeliling jpa dah kluar n ternyata apa yg ditunjukkan didalam entry ni 99% adalah sama dgn apa yg ditunjukkan dalam entry ni baru dia tau.. skrg sapa yg bodoh?

  42. Pengiraan JPA macam budak2 darjah 3…kalau pengiraan macam ini, bagus x payah keluar pekeliling, cucuk pakai carculatur sahaja. X ada jadual gaji lagi. Nak bantah pun apa boleh buat lagi. PRU 13 menanti…but sure akan kurang 1 penggudi.

  43. Kah! kah! ini lah situasi yang sedang berlaku…..
    Gaji Gred y :- pekerja A ( p1t1=RM1000) dan pekerja B (p1t2 =RM1050), kgt=50
    Gaji Gred y + 13% :- Pekerja A (P1t1=rm1130) dan pekerja B (p1t2=rm1186.5) KGT rm80.
    Tahun depan: Pekerja A (p1t2=RM1210) dan pekerja B(p1t3 = 1266.5)
    Lihat dengan teliti!!! pada p1t2 gaji pekerja A lebih sebanyak rm24.00.
    Jika pekerja A bekerja selama 20 tahun (p1t20), keuntungan pendapatan berbanding pekerja B ialah = 20tahun x12bulan x 24bulan = rm5760.00
    So pekerja otai rugi berbanding pekerja junior. Tangga gaji berkurang,
    Hah, hah, hah, ….. Hidup 1 malaysia yeeeee………………………..

  44. Pembetulan………

    Kah! kah! ini lah situasi yang sedang berlaku…..
    Gaji Gred y :- pekerja A ( p1t1=RM1000) dan pekerja B (p1t2 =RM1050), kgt=50
    Gaji Gred y + 13% :- Pekerja A (P1t1=rm1130) dan pekerja B (p1t2=rm1186.5) KGT rm80.
    Tahun depan: Pekerja A (p1t2=RM1210) dan pekerja B(p1t3 = 1266.5)
    Lihat dengan teliti!!! pada p1t2 gaji pekerja A lebih sebanyak rm24.00.
    Jika pekerja A bekerja selama 20 tahun (p1t20), keuntungan pendapatan berbanding pekerja B ialah = 20tahun x12bulan x rm24.00 = rm5760.00
    So pekerja otai rugi berbanding pekerja junior. Tangga gaji berkurang,
    Hah, hah, hah, ….. Hidup 1 malaysia yeeeee………………………..

  45. hurm yang kaya terus kaya .. yang gaji kecik ni bli rumah apartment je .. yang kaya2 terus bolot rumah sebanyak mungkin .. sadis .. tapi gaji baru ni alhamdulilah ..tq for info

  46. KORANG KALAU KIRA GAJI MMG CEPAT

    TAPI KALAU BAB KIRA PAHALA?….NAK SURUH PERGI MASJID PUN SUSAH…. ADA JIRAN AKU, DAPT NAIK GAJI NIE JER TERUS CAT RUMAH…

    BAGUSLAH KAN KORANG SEMUA MANUSIA…ANAK YATIM, ORANG2 TUA KELAPARAN KORANG X FIKIR…CUBA KENAIKAN YANG DAPAT TU DIJADKAN SEDEKAH TETAP KEPADA MASJID/SURAU/UTK ORG SUSAH……..

    ESOK BILA DITANYA KAT AKHIRAT – KE ARAH MANAKAH HARTA ITU DIGUNAKAN, KORANG JAWABLAH SENDIRI…..

    NIKMATILAH DUIT GAJI TU SEPUAS2 KORANG DAN JGN LUPA RENOVATE RUMAH YER…

  47. sibuk kira gajilah derang ni.jgn lupa kira zakat pendapat skali.gaji dah naik ni,kerja kena ikut upgrade.ni service masih maintain teruk.buat malu gomen servants yg lain jek.

    1. pada yg memohon baru shaetun dah dapat kerja tu, kira ada 1 dalam seratus org yg bernasib baik. ada tu dari muda sampai ke tua panggil temuduga, pun tidak.sbbnya yg dekat N.Selangor tduga 1200 org yg dapat 200 org aje.lepas tu kebanyakannya semua ada suku sakat dia orang kerja kat situ.lepas tu temuduga kat N.selangor org N.selangor pun banyak tak dapat keja.org negeri lain pulak senang dapat kerja.

  48. Yang rasa bersyukur itu lah yang paling bahaya. Kenaikan gaji tidak adil pun rasa bersyukur. Of coz sekarang, semua orang gembira dapat gaji baru @ kenaikan gaji, ada yang lebih gembira lagi kira penyelarasan yang kerajaan hutang. Tapi, mereka tidak tahu gaji junior sebenarnya semakin besar. U perlukan 7 tahun lagi untuk langgar dinding, sedangkan u sudah 10 tahun bekerja. Tapi junior yang baru kerja tahun 2012 hanya perlukan 12 tahun untuk langgar dinding. Pengiraan gaji ini semua dalam satu skim yang sama!

  49. Saya sokong pendapat tuan dari gambaran di atas Kita boleh nampak. Mereka yang bermula dari T1 kerja 4 tahun (T5) N17 dah boleh dapat RM1402.03 sedangkan yang berada pada T5 tahun ini hanya dapat RM1247.62 dari sini boleh nampak beza yang ketara.

  50. TANGGA GAJI SSM BARU NI TAK BETUL LA…. KENAIKAN GAJI MENYEBABKAN TAHUNAN BOLEH MENYEBABKAN ORG YG LEBIH SENIOR DPT GAJI KURANG DARI YG BARU….. SY DAH KIRA BERDASARKAN PEKELILING BARU YG GOMEN HANTAR……

    SAYA BERKHIDMAT TAHUN 2008, SAHABAT SAYA BERKHIDMAT 2010. OLEH KERANA KENAIKAN TAHUNAN SAYA OKTOBER DAN KAWAN SAYA JANUARI… GAJI BELIAU LEBIH DARIPADA SAYA SEBANYAK rm200…..

    DAH KALI KE2 BUAT PINDAAN GAJI…

    MASIH TAK ADIL…..

Leave a Reply