Proton Preve

 

Proton Preve rupanya!! dandan meneka dan ingat nama Tuah kereta model terbaru Malaysia ni namun hakikatnya adalah Proton Preve.

Dibawah adalah detail bergambar kederaan berjenama buatan Malaysia ini. Manakala untuk review yang lebih lengkap dapatkannya dengan klik link [Proton P3-21A] ini.

Proton Preve

Manakala dibawah adalah sedikit detail ringkas features dan harga kereta baru model Proton Preve ini.

Harga dan Features Proton Preve

Harga dan Features Proton Preve

Credit Gambar Proton Preve

Credit link gambar dari forblogger. Sumber gambar Proton Preve dan jadual harga seperti diatas ini adalah kami  petik dari site isusemasa -via Proton Preve.

 

Comments

  1. says

    Beberapa blog sebelum ni dapat emel untuk delete post berkaitan pendedahan nama Proton Preve sebelum pelancarannya, Arena Kereta pun yang menjadi antara yang terawal mendedahkan nama Proton Preve terpaksa delete post, Harian Post juga dapat emel tu, hari ni tengok di Paul Tan ada post pasal ni, then terus publish semula hehe

  2. RIZ says

    Proton Preve 1.6 tidak boleh dibuat perbandingan dengan Toyota Vios dan City 1.5 sebab dari segi enjin kapasiti pun berbeza. Dari segi harga dan spesifikasi untuk yang lain bolehla buat perbandingan. Kalau buat perbezaan dari segi fuel consumption untuk berapa litre/100KM lagi berbaloi

  3. Man says

    Kalau banding jenis gear box (Preve – CVT), jenis besi (Preve = Ultra High Tensile steel), Padle shift (Preve ada), ride and handling (Preve = terbaik) lagi berbaloi and power (Preve = turbo) lagi berbaloi. Vios dan City ada ke semua ni?

  4. SamKL says

    Proton tunggu PM nak announce kereta baru – macamana nak maju kalau mentaliti PM & Proton masih takuk lama tahun 80′an dimana semua barang nak kena PM potong reben – Proton tu meniaga; cepat keluar barang; cepat jual & cepat buat untung…

Leave a Reply