Cara lajukan Buffering youtube

Cara Nak Lajukan Buffering Youtube

Cara Nak Lajukan Buffering Youtube!! Yeah, kali ini saya akan kongsikan cara nak lajukan buffering Youtube memandangkan semalam terlalu banyak entry yang berat-berat kami kongsikan kepada anda.

Sebenarnya tutorial ini baru sahaja saya belajar dari blog PenyuXP petang tadi. Jadi rasanya tak salah kalau saya kongsikan pula kepada anda yang mungkin ‘kaki tonton youtube‘ tetapi mengalami masalah buffering yang lama. :)

Tanpa membuang masa, jom ikuti ‘step by step’ tutorial di bawah :

STEP 1

Untuk pengguna Windows XP

1. Klik button  START kemudian klik RUN
2. Taip ni dekat RUN –> ” system.ini

Untuk pengguna Windows Vista/7

1. Klik button START  kemudian klik SEARCH
2. Type word RUN di situ dan tekan ENTER.
3. Satu kotak RUN akan keluar dan taip ”system.ini

Selepas step ini selesai, kotak seperti di bawah akan keluar. Ini bermakna anda dah berjaya melaksanakan step 1. (Sila backup dahulu file “system.ini” sebelum ke step kedua)

Cara lajukan Buffering youtube

STEP 2

Copy code di bawah ini, kemudian tambah code ini di kotak di step pertama tadi

load=100Tbps
download=100Tbps
save=100Tbps
back=100Tbps
search=100Tbps
sound=100Tbps
webcam=100Tbps
voice=100Tbps
faxmodemfast=100Tbps
update=100Tbps

Kotak di step pertama akan menjadi seperti di bawah..

Tips Lajukan buffering utube

STEP 3

Jika anda berjaya melaksanakan step di atas, anda perlu save as code tadi dan save di desktop anda dahulu. Selepas itu copy semula file “system.ini di desktop, kemudian paste di dalam C:\WINDOWS\ (Replace file yang lama)

Bila semua step sudah berjaya, anda kena restart / Log off komputer, kemudian anda boleh mencuba keberkesanan perubahan yang anda lakukan. InsyaAllah, akan lebih laju dari sebelum ini.

P/s : Saya tidak bertanggungjawab keatas kerosakan laptop anda ( jika berlaku ) dengan mengikuti tutorial ini. Saya sudah melakukannya dan berjaya. Selamat mencuba cara nak lajukan buffering Youtube yang saya kongsikan ini.

Malaysia Kini

Hi Malaysia Kini adalah Admistrator di webberita.com, dan SEO Warrior + Social Manager di forblogger.net news portal. Malaysia Kini juga adalah salah seorang Repoter dan Writter daripada lainnya. Organisasi kami ditegah menyebelahi mana² organisasi politik dan lainnya, hanya sekadar menyiarkan berita secara neutral dari pelbagai kategori.

Leave a Reply