Taktik Pejuang Islam Pattani Dapatkan Senjata

Video – Taktik Pejuang Islam Pattani Rampas Senjata

Video – Taktik Pejuang Islam Pattani Rampas Senjata : Terdapat beberapa video menunjukkan taktik pejuang Islam Pattani di Selatan Thailand untuk mereka rampas senjata dari tentera Thai secara mudah.

Taktik Pejuang Islam Pattani Dapatkan Senjata

Nampak seperti kejam, namun inilah perang yang diperjuangkan oleh pejuang Islam di Selatan Thailand. Perang keatas anggota tentera yang telah banyak menumpahkan darah umat Islam disana.

Salah satu cara atau taktik mereka untuk dapatkan atau merampas senjata dengan mudah adalah menyerang tentera Thailand yang sedang berkawal.

Taktik ini nampaknya agak berkesan dengan jumlah kematian yang tinggi dikalangan tentera Thai dan berjaya menjadikan anggota tentera Thai yang bertugas di Selatan Thailand berasa gementar dengan ancaman mereka..

Untuk melihat 2 video taktik perang Pejuang Islam Selatan Thailand, sila layari link yang Forblogger sediakan dibawah.

<Video Pejuang Islam Pattani Dapatkan Senjata Dr Tentera Thai>

Video – Taktik Pejuang Islam Pattani Rampas Senjata | Info Riadah @ Forblogger

Harian Malaya

Hi Harian Malaya adalah SEO Warrior di forblogger.net news portal. Harian Malaya juga adalah salah seorang Reporter dan Writter daripada yang lainnya. Organisasi kami ditegah menyebelahi mana² organisasi politik dan lainnya, hanya sekadar menyiarkan berita secara neutral dari pelbagai kategori.

One thought on “Video – Taktik Pejuang Islam Pattani Rampas Senjata

Leave a Reply