Empat Beranak Mati Berulat

BETONG: Misteri bau busuk yang dihidu seorang lelaki ketika mengunjungi rumah abangnya semalam, membawa kepada penemuan mayat empat beranak yang sudah berulat dipercayai telah meninggal dunia tiga hari sebelum itu di sebuah rumah di Kampung Lubuk Chepong, Pusa, di sini.

Kejadian itu disedari lelaki berusia 43 tahun itu yang bertandang ke rumah abangnya di kampung berkenaan sebelum terhidu bau meloyakan, jam 5.30 petang.

Ketua Polis Daerah Betong, Deputi Superintendan Sarifuddin Mustafa berkata, lelaki itu adik adalah kepada seorang mangsa yang kemudian menghubungi polis bagi mendapatkan bantuan.

Beliau berkata, sepasukan anggota dari Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Betong bergegas ke rumah mangsa sebelum menemui mayat empat beranak dalam keadaan yang sudah berulat.

Katanya, mangsa dikenali sebagai Zaidi Pandi, 62, isterinya dikenali sebagai Saemah, 53, anak perempuan pasangan itu, Noratikah, 20, dan juga anak lelaki, Mohd Khaizel, 27.

“Ketika tiba di rumah mangsa, anggota polis terpaksa memecah pintu berikutan dikunci dari dalam. Sejurus pintu dibuka, polis menemui seorang lelaki berusia 62 tahun bersama isterinya berusia 53 tahun serta anak lelaki dan perempuan masing-masing berusia 27 dan 20 tahun dalam keadaan berulat.

“Sejurus selepas penemuan mayat, polis menjalankan siasatan untuk mengenal pasti sama ada ia berkaitan kes rompakan atau sebaliknya, namun tiada sebarang bukti ditemui.

“Malah, keadaan rumah berkunci dari dalam selain tiada sebarang kesan ceroboh serta senjata ditemui ketika siasatan dijalankan,” katanya ketika dihubungi, semalam.

Sarifuddin berkata, berikutan itu pihak polis membuka kertas siasatan sebagai mati mengejut.

“Setakat ini, polis tidak boleh membuat kesimpulan mengenai kematian mangsa berikutan tiada unsur jenayah ditemui,” katanya lagi. – Info Terkini @ forblogger.net