Kemalangan Aida Mengakibatkan Retak Tulang Pipi

Kemalangan Aida Menyebabkan Retak Tulang PipiKemalangan yang menimpa bekas peserta program Akademi Fantasia musim ke 9 (AF9), Aida di lebuh raya Duta-Ulu Klang (DUKE) pada 12 tengah malam Selasa lalu telah mengakibatkan tulang pipi kirinya retak.

Aida atau nama sebenarnya, Nur Suhada Jebat , selain keretakan itu, mukanya juga turut bengkak disebabkan terkena beg udara keretanya.

“Alhamdulillah saya bersyukur, keadaan saya tidak terlalu parah serta saya bernasib baik keraa terselamat dalam kemalangan itu selain tidak mengalami kecederaan dalaman akibat kejadian tersebut”

“Namun saya terkejut sewaktu melihat gambar keadaan kereta saya yang rosak teruk serta menyedari insiden itu boleh meragut nyawa”

Kemalangan itu berlaku sewaktu Aida yang memandu kereta jenis Mazda dipercayai terlena hingga menyebabkan keretanya terbabas lalu berpusing beberapa kali sebelum melanggar pokok di lebuh raya tersebut.

“Saya akan berehat di rumah sahaja untuk sementara waktu ini serta doakan saya agar cepat sembuh”

Menceritakan kejadian tersebut, Aida berkata, dia sangat letih kerana penggambaran drama bersiri 20 episod berjudul Langit Ketujuh namun sangat bernasib baik kerana memakai tali pinggang keledar dan berjaya mengurangkan risiko kecederaan.

“Sewaktu kejadian seoarang wanita berada di sisi saya untuk memastikan saya sentiasa sedar walaupun saya dalam keadaan keliru ketika itu. Dia juga telah menelefon keluarga bagi memaklumkan mengenai keadaan saya”

“Saya tidak trauma serta rasanya tiada masalah bagi memandu kembali selepas ini cuma saya ambil kejadian itu sebagai peringatan buat saya lebih berhati-hati sewaktu berada di jalan raya”

Drama Langit Ketujuh arahan Samby dan Bakri itu turut turut dibarisi pelakon seperti Reen Rahim, Arief Farhan, Muaz Aydil dan Reza Hasbi. – Info Artis @ forblogger.net