Peniaga Trauma Lelaki Kelar Leher Sendiri

Peniaga Trauma Lelaki Kelar Leher Sendiri

TUMPAT – Seorang peniaga kedai makan, Zaleha Awang Hamat masih mengalami trauma berikutan kejadian seorang lelaki cuba membunuh diri dengan mengelar lehernya sendiri ketika peniaga itu sedang bersiap untuk memulakan perniagaannya di Kampung Ana, pagi semalam.

Peniaga Zaleha , ketika kejadian, seorang lelaki secara tiba-tiba meluru masuk ke dalam kedainya melalui pintu belakang dan menjerit meminta pisau.

Lelaki tersebut kemudiannya terus mencapai sebilah pisau yang berada di atas meja lalu bertindak mengelar lehernya sendiri.

“Saya tidak dapat berbuat apa-apa apabila lelaki itu terus mencapai pisau di atas meja yang saya gunakan untuk memotong sayur.

“Saya yang dalam ketakutan khuatir diapa-apakan oleh lelaki itu  melarikan diri dan bersembunyi di belakang kedai berdekatan dengan rumah abang saya,” katanya.

“Lelaki berkenaan turut keluar dari kedai sambil memegang pisau lalu dikelar lehernya sendiri sehingga darah memancut keluar memenuhi lantai simen di hadapan kedainya itu.”

“Walaupun lehernya berdarah, lelaki tersebut masih ada kekuatan melarikan diri apabila cuba menunggang motosikal pelanggan saya yang singgah untuk membeli rokok tetapi cubaannya itu gagal,” katanya.

Lelaki yang dipercayai kurang siuman itu memakai seluar pendek dan baju t-shirt berwarna biru terus meninggalkan kedai tersebut dengan berjalan kaki sejauh  hampir satu kilometer menuju ke Kampung Padang Mandol.

Keadaan beliau yang berlumuran darah itu dan berjalan tanpa arah tujuan mengemparkan penduduk kampung.

Bagaimanapun lelaki yang mengelar lehernya sendiri itu berjaya ditahan pihak polis di Kampung Padang Mandol apabila cuba memasuki rumah seorang penduduk.

Sementara itu, Timbalan Ketua Polis Daerah Tumpat, Deputi Superintandan Sharipudin Yusof ketika dihubungi mengesahkan kejadian tersebut dan kes disiasat di bawah Seksyen 309 Kanun Keseksaan kerana cubaan membunuh diri.

“Berdasarkan akuan mulut, lelaki itu mengaku berasal dari Sungai Tong, Terengganu, sekarang ini dirawat di Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZ II) dan mangsa akan dirujuk kepada pakar psikiatri ,” katanya.

Lelaki tersebut yang berusia lewat 20-an dipercayai kurang siuman berjaya ditangkap di Padang Mandol selepas mengelar lehernya sendiri dengan sebilah pisau di Kedai Mee Liza, di Kampung Ana.– Info Terkini @ forblogger.net

Harian Malaya

Hi Harian Malaya adalah SEO Warrior di forblogger.net news portal. Harian Malaya juga adalah salah seorang Reporter dan Writter daripada yang lainnya. Organisasi kami ditegah menyebelahi mana² organisasi politik dan lainnya, hanya sekadar menyiarkan berita secara neutral dari pelbagai kategori.