Penyanyi Era 60-an J. Kamisah Meninggal Dunia

Penyanyi Era 60-an J. Kamisah Meninggal Dunia: Penyanyi era 60-an, J. Kamisah meninggal dunia pada awal pagi Rabu disebabkan komplikasi pelbagai penyakit termasuklah jantung.

Allahyarham yang berusia 64 tahun bekas anggota kugiran The Wisma, telah menghembuskan nafas terakhir pada kira-kira pukul 1.20 pagi di kediaman keluarganya di Bukit Panjang, Singapura.

Menurut anak angkatnya Rahimah Rahim, 41, dia berasa terkejut serta terkilan kerana tidak berkesempatan bagi menziarahi penyanyi itu yang telah terlantar sakit sejak Ramadan lalu.

“Saya membesar di samping Allahyarham disebabkan bapa saya Rahim Rahman juga adalah anggota kumpulan The Wisma”

“Saya berasa terkejut apabila mendapat berita kematiannya pada pukul 2 pagi tadi (Rabu). Kali terakhir saya berjumpa degannya adalah pada Hari Raya Haji lalu”

“Saya baru bercadang bagi menjenguknya tapi nampaknya tidak kesampaian”

Allahyarham meninggalkan suami, Mohd Kadar Sultan serta 3 anak yang berusia di antara 36 sehingga 43 tahun.

Kata Rahimah, jenazah penyanyi itu telah dikebumikan di Pusara Aman Tanah Perkuburan Islam, Choa Chu Kang, Singapura sebelum solat Zuhur, Rabu.

Antara rakan artis seangkatan yang hadir bagi memberikan penghormatan terakhir adalah Fatimah M. Amin, Sanisah Huri dan pelakon Maria Menado.

Allahyarham pernah popular bersama dengan lagu-lagu antaranya Jelingan Manja, Irama Desa Seberang, Bingkisan Hati Setia, Salam Terakhir, Rayuan Ku dan Jangan Chemburu. – Info Artis @ forblogger.net