Isu Julia Perez, Zed Zaidi Tetap Mahu NSK di Hukum

Isu Julia Perez, Zed Zaidi Tetap Mahu NSK di Hukum

Isu Julia Perez, Zed Zaidi Tetap Mahu NSK di Hukum : Dalam satu kenyataan akhbar, Zed Zaidi tetap mahukan Nusantara Seni Karya Sdn Bhd (NSK) dihukum biarpun pihak NSK telah mengaku salah membenarkan Julia Perez berlakon dengan mereka.

Pihak  Nusantara Seni Karya Sdn Bhd (NSK) kelmarin telahpun menjelaskan kedatangan Julia Perez ke Pulau Pinang hanya untuk berbincang tentang karakternya bukan berlakon tetapi sebaliknya penggambaran dijalankan tanpa pengetahuan pengurusan NSK.

“Bila mereka dah jelaskan macam itu, yang salah tetap salah. Kalau sudah minta maaf, salahlah maksudnya.

“Jadi, kalau dah salah, mesti kena hukuman. Apa guna penguatkuasaan undang-undang?” kata Zed Zaidi kepada akhbar tersebut.

“NSK membelakangkan Finas dan persatuan. Mereka memohon kelulusan permit dari Agensi Pusat Permohonan Penggambaran Filem dan Persembahan Artis Luar Negara (Puspal) terlebih dahulu.

“Sepatutnya, mereka perlu mendapatkan kelulusan Finas terlebih dahulu dan mendaftar artis mereka di bawah Seniman, kemudian baru dapatkan kelulusan Puspal,” katanya yang bertegas Julia Perez masih belum berdaftar dengan Seniman sehingga hari ini.

Tambah Zed lagi, “baru mohon, belum lulus tetapi sudah menjalankan penggambaran,dalam hal ini,  jelaslah Julia Perez menyalah gunakan pas lawatan sosialnya.”

Sehubungan itu, beliau mengingatkan pihak bertanggungjawab agar tidak menutup mata terhadap perkara-perkara seperti ini.

“Pihak bertanggungjawab, silalah ambil tindakan. Jangan kerana dia artis, tak boleh kena hukum. Artis manusia juga,” katanya yang tidak teragak-agak ‘membuat bising’ jika perkara sama berulang lagi.

“Jika sabit kesalahan, pihak terbabit boleh dikenakan hukuman penjara tidak lebih daripada enam bulan atau denda tidak lebih RM1,000 atau kedua-duanya sekali, di bawah Seksyen 39(b) Peraturan Imigresen 1993.

“Finas juga boleh merampas semua peralatan penggambaran,” jelasnya.–Info Artis @ Forblogger.net

Harian Malaya

Hi Harian Malaya adalah SEO Warrior di forblogger.net news portal. Harian Malaya juga adalah salah seorang Reporter dan Writter daripada yang lainnya. Organisasi kami ditegah menyebelahi mana² organisasi politik dan lainnya, hanya sekadar menyiarkan berita secara neutral dari pelbagai kategori.

One thought on “Isu Julia Perez, Zed Zaidi Tetap Mahu NSK di Hukum


Fatal error: Call to undefined function post_typesparklingupports() in /home/forblogg/public_html/wp-content/themes/sparkling/comments.php on line 65