Konvokesyen UiTM - The Worst Konvo Yang Pernah Aku Hadir Setakat Ini


Majlis Konvokesyen semestinya hari paling dinanti oleh para pelajar yang berjaya menghabiskan pengajian, dengan kegembiraan yang akan dikongsi bersama ahli keluarga terutamanya kedua ibu bapa.

Tetapi pengalaman Wok Sulong Takir Damar amat berbeza daripada apa yang dibayangkan, beliau melampiaskan kemarahan terhadap pelbagai kelemahan dalam Istiadat Konvokesyen UiTM ke-84 melalui status facebook dengan kata-kata yang agak kasar dan melampau.

Gambar dari FB Wok Sulong Takir Damar

Status beliau adalah seperti berikut:

Da worst ever konvokesyen yg pernah aku hadir stakat ni ... no proper guide for parent yg hadir ke majlis, no proper signage..xder sekor pon staff or mpp or ape saje pukimak lancau ahli jwtankuasa yg korang lantik guide pelawat n parent cmner nk masuk dewan konvo...ko ingat mak bapak smua umur 18-19 taun ker?...mak aku sampai naik turun dua tiga kali dri aras Ground smpai aras 3(dgn tangga sbb lift cam kimak hanjing rosak tnpa proper maintenance) sbb xjumpa jalan nak masuk dewan....diletaknya polis2 bntuan puki kat depan pintu bila ditanya jwb xtau...puiiii

mana org besar UiTM???mana yg korang banggakan ramai lahirkan bijak pandai?bila ada mamat dlm twitter ckp korang bangang bengap korang melenting...wat da fak la lu...smpai ada makcik yg pengsan td sbb duk ulang alik naik tngga tnpa arah tuju...ada yg smpai baling kad jemputan majlis istiadat konvo babi korang ni tau tak....

mak aku da la xbrape sehat...korang lanyak plak dia cmni harini sbb dia nk tngok anak pompuan dia konvo...babi la lu staff uitm...korang ade duk jaga depan pintu nak masuk dewan sbb kat situ rasa ekon..tu korang xjg depan lift or tngga utk bg guide kan? tetamu or pelawat korang mane kesah...asal jubo korang kering dh la, jubo org lain belengaih ko mane kesah...puiii

p/s: FAK YU laaaa..Dewan agong kepala bana kau...


Post kontroversi ini mencetuskan pelbagai reaksi daripada netizen. Kebanyakan mereka tidak selesa dengan bahasa yang digunakan tetapi mereka tidak menafikan kebenaran yang cuba disampaikan melaluinya.

Dibawah merupakan perkongsian individu lain sebagai respon kepada status asal ini.

1

2

3


4

Walaupun ramai orang yang mengkritik dan memberikan komen terhadap pihak pengurusan UiTM dalam menjalankan majlis yang besar seperti ini, ada juga pelajar UiTM yang menyatakan bahawasanya segala persiapan dan kelengkapan untuk Konvokesyen berkenaan sudah cukup sempurna.


Akhir sekali kami kongsikan juga nasihat buat saudara Wok ye..


Apa pula komen korang? Boleh share sekali kalau ada.


HOT POST FORBLOGGER HARINI:



APA KOMEN ANDA?

0 comments:

Scroll to top