AWAS! Bahaya Makan ‘Pearl’ Di Dalam Minuman

pearl-bahaya

Admin dah lame dengar pasal kes ni, tapi tak tau lah nak percaya o tak, tapi baru2 ni admin ade tengok kat berita yang kerajaan menghentikan kemasukkan dan penggunaan benda ini disebabkan penggunaan barang terlarang di dalam pembuatan dia. Admin ada google cari fakta2 tentang kes ini, Ni yang admin dapat, moga bermanfaat ye. Memakan […]

Anak Rosmah, Penerbit Filem The Wolf Of Wall Street Bakal Disaman USD25 Juta?

Riza-Aziz-Di-Saman

Siapa sangka selepas The Wolf of Wall Street mendapat perhatian ramai dan berjaya memenangi anugerah di Golden Globe, kini filem Hollywood itu berdepan kesulitan atas beberapa dakwaan. Menurut laporan Contact Music, beberapa studio yang terlibat dengan penggambaran filem ini bakal disaman sebanyak USD25 juta oleh bekas pekerja Stratton Oakmont, Andrew Greene yang kisahnya turut dipaparkan […]

Ainan Tasneem Kemalangan!

Ainan-Tasneem

Penyanyi remaja Ainan Tasneem telah terbabit dalam satu kemalangan jalan raya di Sungai Batu Pahat, sekitar jam 9.30 malam tadi dan mengalami cedera ringan. Kami difahamkan, kereta yang dinaiki penyanyi dan beberapa rakannya itu dikatakan hilang kawalan lalu terbabas ke dalam longkang. Kesemua mangsa yang cedera ringan dibawa ke Hospital Tuanku Fauziah untuk mendapatkan rawatan. […]

Syamsul Yusof dan Puteri Sarah Liyana Nikah Bulan Depan

Syamsul-Yusof-Nikah-Puteri-Sarah-Liyana

Alhamdulillah. Jutaan tahniah diucapkan Syamsul Yusof dan Puteri Sarah Liyana. Ternyata memang benar keluarga Syamsul telah pun masuk merisik Puteri Sarah baru-baru ini. Mengikut perancangan, mereka berdua bakal dinikahkan bulan Februari ini. Benda baik haruslah dipercepatkan. Semoga segala perancangan dipermudahkan buat mereka berdua. Perkara ini telah disahkan oleh ibu Syamsul sendiri iaitu Datin Patimah Ismail. […]

LANTANG: Surat Terbuka Syafiq Yahya Kepada Sultan Johor

Syafiq-Yahya

Kami baru sahaja mendapat kiriman dari rakan kami bernama Syafik Yahya, di dalam surat tersebut beliau telah meluahkan rasa hatinya terhadap pemerintahan Sultan Johor, anak muda ini meluahkan pendapatnya dan diharap semoga luahan dan pendapat ini dapat menjadi panduan dan perkongsian untuk kita bersama. Teguran Suci Rakyat Marhaen kepada Sultan Johor Bismillahirrahmannirrahim, Adapun patik rakyat […]

Berkahwin Awal Kerana Sudah Diperkosa – Bapa

pengantin-kahwin-muda

KULIM: “Saya kahwinkan dia kerana dia telah diperkosa,” Itu kata ayah kepada remaja perempuan Nor Fazira Saad, 13 yang diceraikan talak tiga oleh suaminya, Mohd Fahmi Mohamed Alias, 20. Ayah Nor Fazira, Saad Mustafa, 44, berkata demikian kepada akhbar The Star dalam satu laporan eksklusif ekoran kisah penceraian pasangan remaja terbabit yang tersebar luas di […]

Qi Razali Adalah Cinta Pertama Saya – Nelydia Senrose

Nelydia-Sennrose

Dalam temubual terbaru bersama majalah Media Hiburan, Nelydia Senrose tampil lebih terbuka dengan kisah cintanya bersama Qi Razali dan mengakui yang jejaka itu merupakan cinta pertama beliau selain mereka kini memang serius dalam hubungan. “Bila bercinta, ia bukannya satu masalah buat saya kerana ia adalah perkara normal bagi setiap manusia. Saya baru terlepas habis dari […]

Bekas Tunang Wawa Zainal Pecah Rahsia Perhubungan Mereka

Bekas-Tunang-Wawa-Zainal

Menurut laporan eksklusif dari BPop Berita Harian pada hari ini, Wawa didakwa berkahwin dengan Aeril tanpa memutuskan pertunangannya dengan seorang guru dari Lahad Datu, Sabah bernama Abdul Rashid. Kami pun sebenarnya tak sangka episod pernikahan rahsia dan melahirkan anak yang menghimpit Wawa Zainal dan Aeril Zafrel belum habis setakat itu. Nampaknya, banyak lagi isu lain […]

Trauma: Yasmin Hani Diragut Lagi

Yasmin-Hani-kena-ragut

Memang bahaya memandu kereta di Malaysia ini terutamanya bagi kaum wanita. Lebih-lebih lagi apabila ada kaum wanita yang meletakkan beg tangan mereka di atas tempat duduk penumpang. Itu memang mengundang padah namanya. 1 April yang lepas, Yasmin Hani telah diragut buat kali kedua ketika dalam perjalanan ke lokasi penggambaran. Kejadian tersebut berlaku di Persiaran Surian […]

Rumah Tangga Erra Fazira dan Engku Emran Bergolak?

Erra-Fazira-Engku-Emran

Biarpun tiada sebarang pengesahan daripada Erra Fazira mahupun suaminya, Engku Emran Zainal Abidin, mengenai kemelut rumah tangga yang cukup hangat diperkatakan selama ini, namun semakin mendiamkan diri, semakin banyak spekulasi membabitkan kehidupan peribadi mereka bertebaran. Terbaru, ada khabar mengatakan, pelakon, penyanyi dan pengacara jelita itu dan suaminya akan ke mahkamah syariah, bulan depan. Tujuan mereka […]

Penceroboh Mula Bertindak, Anggota Polis Terbunuh di Lahad Datu

Penceroboh-Lahad-Datu

LAHAD DATU: Dua komando polis dikhuatiri terbunuh setelah terkena serangan mortar di Kampung Tanduo, yang menjadi kubu kumpulan penceroboh bersenjata dari selatan Filipina, di sini pada Jumaat. Mereka terkena serangan itu ketika sedang berkawal di satu daripada pos di sekitar Kampung Tanduo. Wartawan Bernama yang berada di kawasan Felda Sahabat 17 di perkampungan itu berkata […]

Koleksi Gambar Nelydia Senrose

Nelydia-Senrose-SHN

Koleksi Gambar Nelydia Senrose – Heroin drama kegilaan ramai di TV3, Sehingga Hujung Nyawa yang baru berusia 19 tahun ini semakin mendapat perhatian peminat dan gambarnya kini menghiasi ruangan dunia hiburan sebaris artis baru lain seperti Emma Maembong dan adiknya Chacha Maembong. Jom lihat beberapa keping koleksi gambar Nelydia Senrose yang comel ni. Korang boleh […]

Permohonan Online Jawatan Kosong Kerajaan SPA

Jawatan-Kosong-SPA

Iklan Permohonan jawatan kosong dalam sektor kerajaan SPA 2013. Permohonan Online Jawatan Kosong Kerajaan SPA. Pihak suruhanjaya perkhidmatan awam memberi peluang kepada semua individu diluar sana untuk mengisi kekosongan dalam perkhidmatan awam. Pendaftaran permohonan jawatan adalah dibuka pada sepanjang masa melalui talian online. Penhantaran surat menyurat dan resume tidak diperlukan jika membuat permohonan atas talian. Segala […]